29 септември 2011 г.

Лазерен телевизор Mitsubishi

автор: М. Чучуков




Лазерен телевизор от Mitsubishi



лазерен телевизор Mitsubishi


   

   Наскоро Mitsubishi представи своите LaserVue 3D телевизори и в Европа. Досега лазерните телевизори на Mitsubishi се продаваха официално само в Япония и САЩ, но очевидно японският концерн най-после е решил да провери, как стоят нещата на европейския пазар...

   Първият в света модел лазерен телевизор, предназначен за масова продажба, е Mitsubishi LaserVue L65-A90. Той се появява по магазините в края на 2008 година.
   При лазерните телевизори за получаване на изображение се използва технология, базирана на използването на цветни лазери. Те се отличават с изключително високо качество на картината, превъзхождащо дори и най-добрите модели, базирани на плазмена или LCD технология (повече за тези две технологии можете да прочетете в публикацията "Плазма или LCD?"). Чистите основни цветове, излъчвани от лазерите, позволяват да се разшири почти два пъти цветовия диапазон, а черният цвят е действително черен, тъй като се получава чрез пълно изключване на лазерите.
   Освен че е с по-добра картина, лазерният телевизор има и други предимства - жизненият цикъл на лазерите на практика е неограничен, а енергопотреблението е 4-5 пъти по-ниско. Също така, лазерните телевизори на Mitsubishi поддържат реална честота на опресняване от 120 Hz, което дава възможност да се предствят в последно време и модели, способни да излъчват изключително реалистично 3D изображение.
   За жалост, досега тези телевизионни апарати не се предлагаха в Европа. Официалният мотив на шефовете на Mitsubishi Electric бе, че възникват сериозни затруднения, свързани с транспортирането на тези чувствителни и същевременно достатъчно обемни устройства.
   Но, очевидно поради засилващия се интерес към триизмерното кино, Mitsubishi са решили да представят своите актуални модели LaserVue 3D телевизори пред европейска публика. Да се надяваме, че впечатленията както на производителя, така и на потребителите ще бъдат предимно положителни. Би било много интересно да сравним познатите ни вече 3D телевизионни апарати, базирани на LCD или плазмена технология, с някой нов модел лазерен 3D телевизор на Mitsubishi.
   В случай, че предпочитате по-традиционни и познати технологии, като същевременно държите на изискания и стилен дизайн - интерес за вас ще представляват новите телевизори Philips DesignLine.

   А останалите статии и ревюта, публикувани до момента, можете да видите в СЪДЪРЖАНИЕТО.