26 септември 2011 г.

Philips DesignLine

автор: М. Чучуков




Philips DesignLine




Philips DesignLine


 


   Philips представи новата си серия телевизори DesignLine на изложението IFA 2011, което се проведе в началото на септември в Берлин. Дизайнерската линия е представена в два варианта - DesignLine Edge (в бяло) и DesignLine Tilt (в традиционно черно)...
   Телевизорите поддържат фирмените технологии на Philips - Ambilight и Easy 3D, възпроизвеждане през USB, 400 Hz честота на опресняване и NET TV Internet.

   Вариантът на телевизорите DesignLine Edge е с бял корпус и прозрачно стъклено покритие на основата. Идеята на дизайнерите на Philips е, че тези телевизори идеално ще паснат на един по-модернистичен и изискан интериор. Вариантът Tilt е по-евтин, с обичайното черно покритие, но пък няма Ambilight (специалният ефект, при който с помощта на светодиоди се отразява цветна картина/отблясъци на стената зад телевизора).
   Пултът за дистанционно управление на телевизорите от серията DesignLine изглежда удобен и практичен и добре пасва на общата дизайнерска концепция с овалната си форма и сребрист цвят.
   Заслужава внимание и друга фирмена технология на Philips - Easy 3D, интегрирана в новите телевизори. Тя е разновидност на пасивната 3D технология, подобна на тази, която наскоро описахме в ревюто на новия телевизор LG Cinema 3D 47LW6500. При нея се използват пасивни 3D очила с поляризирани стъкла, които са значително по-леки и евтини от очилата с активен LCD затвор.
   Платформата NET TV Internet е другата ключова добавка на DesignLine Edge. Чрез вградения браузър Philips дава възможност на потребителите да се свържат към Интернет чрез Wi-Fi или съответен кабел. Колкото до Edge LED подсветката - тя осигурява намалена консумация на електроенергия и позволява значително да се намалят обемите и съответно - теглото на телевизорите от серията DesignLine Edge.
   Телевизорите на Philips от бюджетната серия DesignLine Tilt са по-евтини, но съответно - и с по-скромни възможности - те са HD Ready, с честота на опресняване 50 Херца, поддържат възпроизвеждане през USB и са с обикновена LED подсветка. Представеният по-рано модел Philips 32PFL5605H ни дава основание да се надяваме, че и този път бюджетните телевизори на Philips ще бъдат с достатъчно високо качество и приемливо съотношение между възможности и цена.
   Моделите от серията DesignLine Edge ще са с обозначения 32PDL7906 и42PDL7906 (с диагонал на екрана 32 и 42 инча). Бюджетните модели на Philips от серията DesignLine Tilt са 22PDL4909 и 26PDL4906 (съответно - 22 и 26 инча).

   Не е тайна, че съвременните ултратънки телевизионни апарати по обясними причини са със слаби вградени високоговорители, така че компанията представи на изложението в Берлин и новата си озвучителна система SoundHub HTS9241. Според производителя тя идеално ще допълни телевизорите от новата серия.
   Да се надяваме, че в най скоро време ще можем да проверим, дали това наистина е така, както и да тестваме в реални условия и самите телевизори Philips DesignLine.

   Марин Чучуков


   Всички публикувани до този момент ревюта и статии можете да видите в СЪДЪРЖАНИЕТО.