29 юни 2013 г.

Най-големият телевизор

автор: М. Чучуков

 

C SEED 201 - най-големият телевизор в света

 

C SEED 201
C SEED 201


   Представяме ви телевизора C SEED 201 - невероятно техническо чудо, съществуването на което не беше възможно доскоро. Диагоналът на екрана е 201 инча (~5.11 метра), което го прави най-големия телевизор в света (поне за момента). Ето и подробностите...

   В наши дни не е лесно да се привлече вниманието на потребителя. Производителите на телевизори се надпреварват да предлагат все по-съвършени модели, снабдени с всевъзможни високотехнологични екстри. Без съмнение обаче C SEED 201 не може да остане незабелязан. Преди време истински фурор предизвика 85 инчовият BeoVision на Bang&Olufsen - много качествен телевизор с голям екран и зашеметяваща цена (един от най-скъпите телевизори в света). В миналата статия, посветена на моделите на Samsung за 2013 година, писахме за 85 инчовия Samsung S9, като слуховете са, че се очаква и 110 инчов модел. Но, новият C SEED 201 бие всички рекорди. В случай, че за вас размерът има значение и сте сред феновете на големите телевизори - със сигурност ще бъдете впечатлени.    Телевизорът е съвместна разработка на C SEED Entertainment Systems и Porsche Design Studio. Огромният екран е със съотношение на страните 16:9, диагонал малко над 5 метра, обща площ 10.8 м² (4.5 м x 2.4 м). Масивна сгъваема колона го издига на височина 4,6 м. Естествено, този мастодонт е предназначен за ползване навън - не е реално да се гледа у дома. Впрочем, в "сгънато" положение телевизорът не заема много място. Дори (евентуално) ако отидете на гости при щастливия собственик на тази чудесия, можете да се стъписате и невинно да се поинтересувате - а къде, всъщност, е този най-голям телевизор в света? Как къде - прибран е на сигурно място. Но не в килера - трудничко би било, защото екранът тежи 1.4 тона. Решението е много практично - когато не се използва, телевизорът наистина се сгъва и се прибира във водонепроницаема шахта насред моравата.


C SEED 201 underground

Самият корпус на телевизора е изработен от висококачествени материали и също е водонепроницаем. При хубаво време и организиране на скромно градинско парти, телевизорът е готов за работа за броени секунди. След като собственикът използва вълшебната пръчица пулта за дистанционно управление, на C SEED 201 са му необходими само 40 секунди за да се разгъне напълно и да започне да работи.


C SEED 201 ready for work

   Сигурно е страхотно човек да си седи вечер в прохладната градина, да си пийва лениво бирица, да си хрупка чипс и да гледа любимия сериал или футболен мач на този голям екран. Все едно си на лятно кино, само че без да се налага да ходиш по-далеч от задния си двор. Впрочем, и през деня без проблеми можете да гледате телевизия под открито небе. Да бе, да - ще каже някой. Ами слънцето? Слънцето нека си свети, важното е вие да сте на сянка. А на телевизора не му пречи. Никак. Екранът на C SEED 201 е с над 780 000 светлинни диода, яркостта е 5 000 cd/m² - никакъв проблем. Тук дори Луи XIV (Кралят Слънце) би завидял...
   Качество на картината? Е, нали казахме - това е най-големият телевизор в света. Във всяко едно отношение. High Resolution Retina LED SMD дисплей, честота на опресняване - 100 000 Hz, не-знам-си-колко трилиона цвята... Страшна работа! За озвучаването също можем да не се притесняваме - 12 високоговорителя с мощност 250 W всеки + 3 събуфера x 700 W. Предвидена е, разбира се, възможност за свързване на телевизора към най-различни устройства - компютър, лаптоп, игрови конзоли, камери и т. н. Сигналът се подава от отделен медиа-сървър, телевизорът е снабден с цял куп специални функции, датчици, които следят за състоянието на околната среда, пултът е със скенер за отпечатъци на пръсти... И какво ли още не, както обичаше да казва популярният телевизионен водещ и брутален музикант Васко Катинчаров. Е, това е краткото описание на най-големия телевизор в света. Да си пожелаем да имаме възможността да го видим на живо. А сега ви предлагам да не четете нататък. Разгледайте например съдържанието на блога - ще можете да си изберете някой друг (не толкова голям) телевизор.

   Марин Чучуков

   Ех, любопитството е страшно нещо. Хубаво, щом така сте решили - четете...

TelevizorBG

   Впечатляващият модел C SEED 201 вече се продава (и да - има закупени бройки, колкото и да ни се струва невероятно). Цената. Да, цената... Трябва ли да си разваляме настроението? Не можем ли просто да си помечтаем, без да ни удрят с лопата по главата? Добре. Затаете дъх... Според различни източници, стойността на C SEED 201 се движи между (хората със сърдечно-съдови проблеми нека не четат) - 655 000 и 687 000. Не, не лева - щатски долара. Честно казано, точната цена не ми е известна, но какво са 20-30 000 долара разлика? Предполагам, че в нашите магазини за телевизори и друга техника C SEED 201 едва ли се предлага, но за всеки случай трябва да се проверяват актуалните предложения в Интернет. Току-виж човек попадне на някаква супер изгодна промоция - 2 на цената на един. Пък ако ли не - може да се избере и малко по-малък телевизор, или нещо друго също толкова полезно - лаптоп, хладилник, компютър или климатик...

5 коментара:

Анонимен

Поръчах един такъв, като пристигне ще пиша за впечатленията си :)

Анонимен

За първи път чувам за тая марка C SEED, ама в България много неща не се внасят, за съжаление. Изглежда впечатляващо, но и си е бая парички... За тая цена вила край океана може да си купиш :)

Анонимен

А дали ги има в син цвят? Не е лош телевизора иначе, само не ми харесва, че е черен. Понеже е за отвънка, трябва да ги правят в различни цветове - да има човек по-голям избор. На мен вилата ми е в светло синьо. Щях да си взема такъв телевизор, ако го имаше в друг цвят...

Анонимен

Абе хора туй е само за тия дет са тъпи кат офце и умни кат козле 1 000 000 лв. то толкова пари кой ще даде за телевизор който не си заслужава като параметри а само защото е толкова голям. За тези който го имат ВИЕ СТЕ СУПЕР ТЪПИИИИ.(ТОВА СЕ ПЕЕ КАТО РАП ПЕСЕН)!

Анонимен

Ти па от майтап не разбираш. Глей че хората от горните коментари се бъзикат. Кой в БГ може да си купи такъв телевизор бе пич. То и в Щатите тия бройки дето са продадени сигурно стоят пред някакви огромни хипермаркети - да си връткат рекламите.